Bruntwood Tap

ALTERING WITHOUT EXTENDING

This property had a garage that was full of storage and gathering dust. It wasn't used to its full potential. Our client didn't want to extend but instead looked to re-configure the existing ground floor layout with a connection to the garden.

Bruntwood Tap

  • Client:

  • Mr + Mrs Davidson

  • Services:

  • Architecture + 3D Visualisation

  • Location:

  • Inverurie

Bruntwood Tap

Action

  • Architecture
  • 3D Visualisation
  • Space Planning

Bruntwood Tap

Result

This project proves the theory that an extension isn’t always required. An extremely clear garage conversion and removal of a gable wall have provided a wow factor to the entrance to this family home. The reconfiguration of the kitchen dining area and new doors to the rear have transformed the 15-year-old house into something very special. An additional downstairs toilet and study, finish the work perfectly.

"At the initial meeting we spoke about knocking the kitchen and dining room into one to tie in with the sun lounge we added a few years ago.Then the ideas started flowing when we spoke about how we wanted to live and what we wanted from the house. What we now have is way beyond our expectations and it's amazing what Tinto have managed to get out of a space that I struggled to get my car into. Thank you for designing our perfect family home."

Melanie Davidson, September 2017

Top