Desswood Place


Our clients, Mr & Mrs Burt, approached us with a view to solving some connectivity problems to the rear of their terraced townhouse. A rear lounge and galley kitchen that had no real connection to the outside combined with a lack of light provided a unique challenge.

Welcoming the introduction of the small rear extension, designed on an angle to negate planning issues and making alterations to the internal layout through clever space planning allowed to ‘connect’ these areas to provide a beautiful new family area.



 

Desswood Place

  • Client:

  • Mr & Mrs Burt

  • Services:

  • Architecture, Space Planning

  • Location:

  • West End, Aberdeen

Desswood Place

ACTION

Architecture, Space Planning

Desswood Place

RESULT

Creating a stunning open plan kitchen/dining living space allowed us to utilise the space of an existing hall wall to improve the living area. Extending out into the garden by a small amount has created a large kitchen with dining area that now provides a large entertaining space. Introducing a high level glazing strip within the extension creates a feature within the dining area whilst also allowing natural light to penetrate deep into the plan, exactly what the client had hoped for!

"Having done conversions and extensions before I was used to having to communicate my requirements through a prolonged time period before finally getting the best solution. The best thing about working with Tinto was the fact that the original drawing didn’t change from the first version because our requirements were understood and transferred into reality. That is a skill that I have never experienced before and would be happy to recommend" - Stephen Burt

If you’d like to commission or collaborate with Tinto Architecture

Top